Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı Kurs Kayıtları Devam Ediyor!
KAYIT OL

BİREYSEL KOÇLUK SİSTEMİ İLE SINAVI KAZANANA KADAR KOÇUN YANINDA!

Bireysel koçluk sistemini katılımcılarımızdan dinleyelim.

Sınava Dair Bilgilendirme
Eğitmen Kadrosu
Eğitim Kaynakları
Sınav Sonrası Süreç
Sınava Dair Bilgilendirme

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Staj Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (“Değişiklik Yönetmeliği”) 09.05.2023 tarihinde yayımlandı. Değişiklik Yönetmeliği ile özetle, ülkemizde hukuk mesleklerini icra etmek isteyen kişilere yönelik Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı başarı belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Değişiklik Yönetmeliği ile getirilen yenilikler yayımlandığı tarih olan 09.05.2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Değişiklik Yönetmeliği Neyi Düzenliyor?

Değişiklik Yönetmeliği uyarınca, 24.10.2019 tarihinden sonra hukuk fakültelerine kayıt yaptıran kişilerin, avukatlık stajlarını başlatmak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı sonucunda başarı belgesini almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. 31.03.2024 tarihinden önce mezun olanlar veya olacaklar bu düzenlemeden istisna tutulmuştur.

Değişiklik Yönetmeliği ile getirilen bir diğer yenilik ise; stajyer avukatın, stajının ikinci altı ayında, üst sınırı iki yıla kadar (iki yıl dâhil) hapis cezasını gerektiren suçlara ilişkin yapılan yargılamalarla sınırlı olmak üzere Asliye Ceza Mahkemeleri'nde de duruşmalara girebilecek olmasıdır.

Değişiklik Yönetmeliği Neyi Amaçlıyor?

Son yıllarda sayısı fazlasıyla artmış olan Hukuk fakülteleri ve bununla bağlantılı olarak avukat sayısındaki ciddi artış, mesleki yeterlilik ve yetkinlik bakımından bazı soru işaretlerini ve endişeleri beraberinde getirmekteydi. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ile mesleğin, belirli yetkinlik seviyesindeki kişiler tarafından icra edilmesinin amaçlandığı düşünülmektedir.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı Kapsam Alanı Nedir?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, yılda en az 1 defa yapılması planlanan, Anayasa Hukuku, Anayasa Yargısı, İdare Hukuku, idari Yargılama Usulü, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Hukuk Yargılama Usulü, İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, İş Hukuku, Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Avukatlık Hukuku, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi, Türk Hukuk Tarihi alanlarından oluşan en az 100 soruluk bir test sınavıdır. Bu bağlamda hukuk mesleklerine (avukatlık, hakimlik, savcılık ve noterlik) giriş yapmak isteyen bütün hukuk fakülteleri mezunları ve yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan dersler için sınava girip başarılı olmak suretiyle denklik belgesi almış bulunanlar girecektir.

Hukuk Mezunu Olmayıp İdari Yargı Hakimliği Sınavına Girenler Bu Sınava Girecek Mi?

Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve İşletme Fakülteleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları arasından da hukuk mesleklerinden idari yargı hakimliğini isteyenler ise Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına girmeyecekler. Onlar için ayrı olarak hazırlanan İdari Yargı Ön Sınavına girerek idari yargı hakimliği için sınava girmeye hak kazanabilecekler.

Eğitmen Kadrosu
Eğitim Kaynakları
Sınav Sonrası Süreç

Katılımcı Yorumları

EĞİTİM GRUPLARI

+header+
+price.setPrice+ TL

Farklı taksit seçenekleriyle aşağıdaki kayıt ol butonuna tıklayıp bilgilerinizi doldurarak eğitime kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

FATURA BİLGİLERİ

KART BİLGİLERİ

        HAVALE veya EFT ile ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

        KAYDINIZ ALINMIŞTIR TEŞEKKÜR EDERİZ

        En kısa sürede sizinle başvurunuz hakkında iletişime geçeceğiz. Canlı yardım ile müşteri temsilcisine de bağlanabilirsiniz.